PRISEBNOST NA DJELU

Makarska: Troje ozlijeđenih u eksploziji glisera

17.07.2011 u 18:48

Bionic
Reading

Brodica tipa Bayliner 305, koja plovi pod američkom zastavom, eksplodirala je danas oko podne na pumpnoj stanici u Makarskoj, a gotovo u isto vrijeme zapalio se automobil u garaži trajekta u viškoj luci, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Oba požara odmah su ugašena, a jedino su u nesreći u Makarskoj lakše ozlijeđene tri osobe, koje su u eksploziji odbačene u more.

Riječ je o tri državljana Bosne i Hercegovine koji su se u vrijeme eksplozije nalazili na brodici. S lakšim ozljedama prebačeni su vozilom hitne pomoći u Split.

Požar je izbio nakon eksplozije benzinskih para u motoru glisera koji je natočio gorivo na benzinskoj postaji INA-e u Makarskoj gradskoj luci ugasili su djelatnici INA-e, a pripadnici DVD Makarska osigurali su područje. Veća tragedija izbjegnuta je zahvaljujući brzoj reakciji Gorana Prodana i Josipa Jurčevića, djelatnika INA-e, te dobrovoljnih vatrogasaca DVD-a.

Prilikom eksplozije i požara nije došlo do onečišćenja mora, a plovilo je kapetan Lučke ispostave Makarska oteglio u lučicu u Krvavici..

Požar na Jadrolinijinom trajektu 'Petar Hektorović' izbio je u brodskoj garaži prilikom ukrcaja vozila u luci Vis, kada se zapalio osobni automobil marke Mercedes, splitskih registarskih oznaka.

Posada broda odmah je reagirala te je ugasila požar. Nitko od posade i putnika nije ozlijeđen, a brod je umjesto u podne za splitsku luku isplovio sat vremena kasnije, u 13,08 sati, priopćeno je iz Ministarstva.