MIRO BULJ

'Makarska mora ima samostalni dom zdravlja'

26.05.2017 u 17:41

Bionic
Reading

Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj u petak se u Makarskoj susreo s građanima, a na konferenciji za novinare je ocijenio kako je taj grad pod vlašću Splitsko-dalmatinske županije izgubio atribute grada, posebno što se tiče zdravstvenih usluga, a on će se izboriti da Makarska ima samostalni dom zdravlja

Bulj je u Makarskoj bio s kandidatima za zamjenike župana Ivanom Kovačićem i Matom Rebićem. 

Makarska kao turistička destinacija danas nema apsolutno nikakve zdravstvene usluge, ustvrdio je Bulj.  "U turističkoj sezoni kada na Makarskoj rivijeri boravi 70-ak tisuća gostiju i još 30-ak tisuća stanovnika to predstavlja golemi problem koji se nastavlja i izvan turističke sezone, ocijenio je Mostov kandidat za župana. Spomenuo je kako je ukinuto rodilište, ograničen rad laboratorija, te kako je Makarska daleko od Splita, a nema hitnu  pomoć koja je dobro organizirana.

Kako je rekao Bulj, on će o tome voditi brigu kao narodni župan, "a ne kao zamjenski župan poput gospodina Bobana  (Blaženko Boban kandidat HDZ-a za župana)  koji je lutka na koncu Zagreba".  Izborit ću se da Makarska ima samostalni Dom zdravlja, jer mi smo jedina županija koja ima samo jedan Dom zdravlja dok brojne manje županije imaju po četiri ili pet domova. 

 "Makarska i Makarsko primorje koje ima 30 tisuće stanovnika, a Makarska 16.000  zaslužuje da djeca imaju osnovnu kao i srednju školu u jednoj smjeni, da makarska djeca kao i djeca iz cijele županije imaju iste uvjete - osnovnoškolci besplatne knjige, besplatan obrok kao i besplatan prijevoz, jer ako to može biti u Zagrebu izborit ću se da tako bude i u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u Makarskoj," rekao je Bulj.  

Istaknuo je da će Makarska gospodariti svojim obalama, svojim plažama i svojim lukama i da se obala neće betonizirati.

 "Na pomorskom dobru nema granice .Županija nije dala lokalnoj samoupravi da upravlja svojim dobrom i da taj novac koji je golemi utroši lokalna samouprava, posebno u koncesijama, jer od njih proračuni priobalnih gradova mogu biti duplo veći", rekao Miro Bulj. Poručio je da je vrijeme  za Dalmaciju, da se probudi, a da njemu, kao čovjeku iz naroda, županija neće biti paradna pista u turističko vrijeme.

"Kao čovjek iz naroda očekujem od Makarana i stanovnika Makarskog primorja da mi daju  potporu, ja ću biti njihov župan, izborit ću se za dom zdravlja koji će imati sve potrebne usluge kao i za školu te brinuti o školskoj djeci. Decentralizirat će sve funkcije prema lokalnoj samoupravi, a poglavito upravljanje javnim dobrom kao što je pomorsko dobro", zaključio je Bulj.