OTVOREN TUNEL KROZ STUPICU

Makarska i Vrgorac opet povezani

08.07.2011 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon devet mjeseci prekida, državna cesta D-512 između Makarske i Vrgorca ponovno je puštena u promet

Od 24. listopada prošle godine, kada je kameni odron pao na kolnik na predjelu Stupica, došlo je do potpunog prekida prometa na ovoj cesti, zbog čega su stanovnici Makarskog primorja i Zabiokovlja morali voziti 80 umjesto 35 kilometara u jednom smjeru da bi došli na posao, pri tome trošili puno više benzina i plaćali cestarinu za dionicu autoceste preko Šestanovca.

Kroz sporni dio Bikovskog masiva, gdje se odronila stijena, probijen je 230 metara dugi tunel kroz koji je danas pušten promet, samo privremeno, da se spasi turistička sezona. Radnici Viadukta dovršili su najnužnije radove na tunelu Stupica, asfaltiran je kolnik kroz tunel i posebnom regulacijom prometa bit će omogućeno vozačima prometovanje između Makarske i Vrgorca. Na jesen će se tunel opet zatvoriti da se završe svi radovi na tunelu, za koje će biti potrebno oko dva mjeseca.

Na današnjem otvaranju tunela bili su prisutni dogradonačelnici Makarske i Vrgorca, Ante Novak i Željko Pervan. Direktor sektora održavanja Hrvatskih cesta, Tomo Vidović, zadovoljan današnjim otvaranjem Stupice, najavio je punu sanaciju državne ceste D-512 Makarska - Vrgorac, a sutra bi Stupicu treba obići državni tajnik Tomislav Mihotić.