STRAVA U FRANCUSKOJ

Majka ubila i u vrtu zakopala osam beba

29.07.2010 u 11:35

Bionic
Reading

Dominique Cottrez, 45-dišnja medicinska sestra, priznala je danas policiji da je ugušila čak osmero tek vlastitih rođenih beba od 1988. na ovamo i da ih je zakopala u vrtovima dvaju kuća u kojima je živjela sa suprugom u malom mjestu Villers-au-Tertre na sjeveru Francuske.

Stravičnu je tragediju otkrio novi vlasnik kuće koji je sa suprugom prošle subote krenuo uređivati vrt. Čovjek je otkrio dvije bebe u plastičnoj vreći u rupi koju je iskopao da bi posadio drvo. Tada je javio policiji što je otkrio, a onda se daljnjim istraživanjima došlo do osumnjičenog bračnog para.

Žena je izjavila da je muž, Pierre-Marie Cottrez, nevin i da je ona od njega sakrivala trudnoće koje su se dogodila nakon 1988. Prije toga su imali dvije zdrave bebe koje su podigli. Sada su to dvadesetogodišnjakinje koje su im dale i unuke.
Policija s psima i dalje traga za još možebitnih zakopanih beba oko jedne kuće.

Tužitelj u slučaju, Eric Vaillain, izjavio je da se radi o teškom slučaju ubojstva te da ženi prijeti doživotan zatvor i da je izjavila kako se na čedomorstvo odlučila jer nije željela uzimati antikonceptivna ili abortivna sredstva. Rekla je i da je bila savršeno svjesna svojih trudnoća po gotovo nakon prvoga murčnoga poroda zbog debljine koja ju je mučila.

Slučaj je potresao Francusku i jako je iznenadio žitelje mirnoga Villers-au-Tertrea gdje govore da je par živio normalnim životom.

Gradonačelnik, Patrick Mercier, kaže da je suprug čedomorke već u trećem mandatu u gradskom vijeću i da je jako angažiran oko javnoga dobra mjesta dok je supruga jako povučena i tiha osoba.

Francuska je imala slične slučajeve. Godine 1984. bračni je par osuđen u mjestu Correze, južno od Pariza, na pet i osam ogodina zatvora jer su ugušili i zakopali sedmero novorođenčadi. Nedavno, u ožujku, jedna je žena priznala da je ubila šestero novorođenčadi i da je sakrila tijela u ostavi u kući na sjeveroistoku zemlje.