RIJEČKI ŠOVEN

Majk unakazio lice majci svoga djeteta

29.07.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Mario Mažuran (67), poznatiji kao Majk, priveden je jučer u 14 sati u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci zbog kaznenog djela koje je počinio nad 39 godina mlađom ženom s kojom navodno ima sedmogodišnje dijete

Cijela se drama odvijala u utorak, 27. srpnja na Pulcu u Rijeci, kada je Majk nakon žučne svađe sa 28-godišnjom I. K. posegnuo za nožem i nanio joj višestruke rezne rane po licu. Nakon toga ju je ovezao pred sušačku bolnicu i ostavio tamo zajedno s vozilom. Unakažena žena sama je zatražila pomoć od liječnika, koji su pregledom utvrdili teške tjelesne ozljede, odnosno višestruke rezne rane lica, kože i potkožja. Hitna medicinska pomoć oko 10 sati obavijestila je o tome policiju, koja je po dolasku ispred zgrade pronašla i vozilo marke Opel kojim je dovezena. Odbjegli Majk, kada je shvatio da ga policija traži, sam je otišao u postaju i priznao svoje nedjelo. Tijekom jučerašnjeg dana izvršen je i očevid stana u kojem je pronađen nož za koji se pretpostavlja da je Majk njime teško ozlijedio mladu ženu.

Istražni sudac Vlado Bosner mu je, nakon što je iznio obranu bez odvjetnika, odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Mario Mažuran poznat je policiji, ali i Riječanima, po raznim kriminalnim radnjama iz davnih 60-ih i 70-ih godina, koje je činio i u inozemstvu. Najveću tragediju doživio je 1996. godine kada je njegova tada 23-godišnja kći ubila brata i majku.