MAMIĆ PONOVNO POLUDIO

Mahao novčanicama na sudu i govorio o pišanju

17.11.2009 u 21:12

Bionic
Reading

'Bit ovog suđenja je da se vidi tko je bio na kahlici, tko piša stojećki, a tko sjedećki. Bit je da se napravi predstava', iznosio je živopisno danas obranu Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik uprave Dinama, na Općinskom kaznenom sudu, gdje ga se tereti da je torbario dionicama HT-a

Obranu je počeo staloženo i mirno, ali na kraju nije izdržao. Stao je za govornicu za svjedoke i počeo gestikulirati.

'Ovo je politički progon. Ja sam ozbiljan burzovni igrač i moji poslovi s dionicama su vrijedni milijune. Zar mislite da bih se blamirao za ovako sitne pare? Pa ne može danas ovako, a sutra onako. Pa ja sam ljudima svojedobno za dionice Ine dao novac iz svog džepa', rekao je Mamić i iz hlača izvukao snop novčanica i pokazao ih svima prisutnima, piše Jutarnji.hr. Sudac se uhvatio za glavu. 'Ljudi su popušili na dionicama HT-a', rekao je.

'Molim vas, gospodine Mamić, pazite na izražavanje, birajte riječi', upozorio ga je sudac. 'Ne mogu kad je to jače od mene', uzvratio je Mamić. U ozbiljnijem dijelu obrane Mamić je zaključio da nije kriv.

'Egzaktno se ne osjećam krivim. U klubu su me pitali jer znaju da igram na burzi, a ja sam ih spojio s mojim čovjekom da im pomogne. Tužiteljstvo želi poslati poruku, a samo će oštetiti proračun', objašnjavao je Mamić.

Iako je revno zapisao datum sljedećeg ročišta, sudac je umorno rekao da se više ne mora pojavljivati na sudu.

'Zgadili ste mi ovaj posao, pa sam prodao sve dionice, a bile su vrijedne milijune i milijune eura', rekao je Zdravko Mamić tužiteljici na kraju ročišta.