VOZAČI OPREZ!

Magla i snijeg otežavaju promet

19.12.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u Lici, sjeverozapadnoj i sjevernoj Hrvatskoj, te Slavoniji, a mjestimice mokar snijeg na kolniku otežava promet u gotovo cijeloj zemlji, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK)

HAk je javio da je dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zbog na mahove jakih udara vjetra zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog zimskih uvjeta, zimska oprema je obavezna, dok je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen promet na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, te na riječkom i zadarskom području.

HAK navodi da će se u jutarnjim satima otežano prometovati zbog magle ili niske naoblake. U unutrašnjosti zbog niskih je temperatura moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Vozače savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, priopćio je HAK. U cestovnom i trajektnom prometu moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila zbog bure, tijekom prijepodneva, a na graničnim prijelazima ne očekuju se duža čekanja.