ZAVJERA

Maduro optužio latinoameričke diplomate da su podržali atentat na njega

25.09.2018 u 09:00

Bionic
Reading

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro kazao je u ponedjeljak da posjeduje "elemente dokaza" o podršci koju su, po njemu, diplomati iz Čilea, Kolumbije i Meksika pružili počiniteljima atentata na njega, organiziranog 4. kolovoza

"Danas imamo elemente dokaza o sudjelovanju diplomata iz Čilea, Kolumbije i Meksika u zaštiti tih entiteta koji su izvršili teroristički čin", kazao je šef države na radiju i televiziji.

"Spreman sam na osnivanje nezavisnog povjerenstva i pružanje svih elemenata dokaza koje imamo i svjedočenje o sudjelovanju i suučesništvu diplomatskih elemenata vlada desnice Čilea, Kolumbije i Meksika. U tom ću smislu podnijeti zahtjev pred sustavom Ujedinjenih naroda", dodao je Nicolas Maduro.

Prozvana ministarstva vanjskih poslova odbacila su svaku povezanost s onim što se dogodilo početkom kolovoza, nakon što je venezuelski ministar komunikacija Jorege Rodriguez emitirao video-snimku koja prikazuje muškarca zatočenog prošle subote, Henrybertha Rivasa, kako tvrdi da su mu diplomati tih zemalja pomogli u neuspjelu bijegu.

Nicolas Maduro emitirao je drugu snimku u kojoj žena uhićena jer je skrivala kod sebe Henrybertha Rivasa, Angela Exposito, kaže da su organizatori atentata dobili podršku od kolumbijskih špijuna.