STRANAČKI KLJUČ

Mađerić: Maras je zaposlio direktora marketinga u ZG holdingu

01.04.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Zagrebački ogranak HDZ-a smatra da je posljednjim zapošljavanjima u Zagrebačkom holdingu SDP pokazao da ga zanimaju samo fotelje, a ne razvitak Grada. Zbog zapošljavanja prijatelja prozvali su saborskog zastupnika Gordana Marasa, a od predsjednika Uprave ZGH-a Ive Čovića zatražili su ostavku zbog navodne umiješanosti u dilanje stanova dok je bio šef HEP-a

Čović je rekao da će direktori podružnica biti stručni i nestranački ljudi. Novi direktor Plinare je Mladen Pejnović, visokopozicionirani SDP-ovac. On je stručna osoba, ali ima i svoju tvrtku za izradu plinskih instalacija. Gordan Maras želio je zaposliti svog prijatelja Darija Matečića na mjesto direktora u pozivnom centru ZGH, ali nije uspio, pa ga je postavio na mjesto direktora marketinga u ZGH-u', kazala je gradska zastupnica Margareta Mađerić.

ZGH :'Matečić je zadovoljido sve uvjete za posao'

Iz ZGH poručuju da direktor marketinga koji je na tu poziciju imenovan 1. veljače, na razdoblje od dvije godine, zadovoljava sve uvjete. 'Riječ je diplomiranom je ekonomistu, smjermarketing, i iza sebe ima 11-godišnjim radno iskustvo na područjumarketinga i prodaje. Prethodno je bio zaposlen u tvrtki Sinergie d.o.o.kao konzultant za strateški marketing i branding, a od 2007.-2008. uKauflandu kao rukovoditelj sektora zakupa, te u tvrtki Euroline, glavnogzastupnika DaimlerChrylser za Hrvatsku, kao voditelj marketinga temarketing manager za Mercedes Benz od 1999. do 2006. S obzirom nanavedeno, smatramo da svojim iskustvom apsolutno zadovoljava kriterijeza obnašanje dužnosti direktora marketinga Zagrebačkog holdinga d.o.o.', stoji u priopćenju iz ZGH.

U HDZ-u tvrde da posljednja zapošljavanja u ZGH-u samo pokazuju što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović mislio kad je rekao: 'Svi na posao. Posao za sve.'

'Svi na posao. Posao za sve, a SDP i HNS u fotelje', ustvrdio je Stanko Gačić, a Mađerić je dodala da su iz nadzornih odbora tvrtki Gradska plinara i Gradska plinara - Opskrba izbačeni svi koji su bili članovi drugih stranaka, a imenovani SDP-ovci i HNS-ovci.

Prema njihovu mišljenju, to je u suprotnosti s praksom koja je vrijedila dosad, ali i s praksom koju je uvela premijerka Jadranka Kosor, prema kojoj se članovi NO-a biraju na javnim natječajima. HDZ smatra da SDP tu neće stati i da će novo zapošljavanje podobnih tek uslijediti u pozivnom centru ZGH.

'Pozivni centar što se otvara u ZGH-u, koji bi trebao služiti kao informacijski servis za prodaju stanova u Sopnici-Jelkovec, u kojem će biti posla za pedesetak ljudi, ustvari je mjesto za zapošljavanje SDP-ovaca, a taj će prostor biti i mjesto za njihovu kampanju', mišljenja je Mađerić.

Zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da se Čovićevo ime spominje u aferi prodaje stanova u HEP-u, Gačić smatra da šef ZGH mora dati ostavku.

Prozvani Maras ne negira da poznaje Matečića i da je prijatelj s njim, ali napominje da ga on nije zaposlio.

'Nisam zaposlio Matečića. Zna se tko zapošljava ljude u ZGH-u. Ustvari, uopće ne želim komentirati objede stranke i ljudi koji nemaju vlastite ideje i čiji rejting u Zagrebu u posljednjih deset godina najbolje govori o njima samima', zaključio je Maras.