HRVATSKA POŠTA DEMANTIRA HDZ

Ma kakva magistrica znanosti, na portama su zaštitari

03.08.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Netom što je otvorio besplatnu telefonsku liniju za navodne žrtve političkog revanšizma, HDZ se požurio pohvaliti kako je u vrlo kratkom periodu njihov hot-line nazvalo 200 ljudi, ogorčenih revanšizmom nove vlasti. Među primjerima revanšizma, dežurno HDZ-ovo uho, stanovita Marija Cik novinarima je navela slučaj magistrice znanosti u Hrvatskoj pošti koja je završila na porti. No, iz Hrvatske pošte su poručili da to nije točno, budući da na portama ovog javnog poduzeća mogu raditi samo djelatnici zaštitarskih tvrtki

'Odgovornost poslovanja i poslodavca prema svim djelatnicima na vrlo je visokoj razini. Djelatnici na portama Hrvatske pošte su djelatnici pružatelja usluge- zaštitarske tvrtke- iz razloga što je Hrvatska pošta među ostalim i financijska ustanova pa samim time mora poštovati visoke zakonske kriterije koji su propisani za obavljanje takvih poslova. Netočna je dakle informacija da je magistrica znanosti postavljena na portu', poručili su iz Hrvatske pošte.

Povodom HDZ-ovih optužbi o velikom broju slučajeva političkog revanšizma u javnim poduzećima i ustanovama u Hrvatskoj pošti su napomenuli da se u tom poduzeću dolaskom nove vlasti ne provode nikakvi 'progoni' ili 'revanšizmi'.

Također su istaknuli kako Hrvatska pošta, kao tvrtka koja je u državnom vlasništvu, financira se isključivo vlastitim poslovanjem i ne koristi sredstva iz državnog proračuna te se na tržištu bori za zadovoljstvo svojih korisnika.