ŠAMAN VS. SANADER

Luka Hodak: Razapinju me kao Isusa zbog istine

08.04.2009 u 10:05

Bionic
Reading

Luka Hodak, šaman iz Saborskog, nakon što je protiv njega zatraženo pokretanje istrage zbog smrti njegova susjeda u njegovu vigvamu na proslavi Nove godine na kojoj se konzumirala bunika, kaže da je sve pokrenuto radi njegove diskvalifikacije pred lokalne izbore

'Predsjednik Vlade bi trebao znati tko mu u dvorištu muti vodu', rekao je Hodak. To bi, prema Hodakovu mišljenju, trebalo značiti da su imali pet mjeseci da protiv njega pokrenu istragu, a oni to čine baš sada, dva tjedna prije nego će biti određena lista za lokalne izbore.

'Netko je dao nalog Državnom odvjetništvu da se to pokrene baš sada. Znam da to nije osobno naredio premijer, ali netko me hoće baš pred izbore diskvalificirati', kaže Hodak.

Osvrnuo se Hodak i na sinoćnju proslavu ulaska Hrvatske u NATO: 'Premijer se sinoć zahvaljuje braniteljima. Luki Hodaku i njegovoj obitelji mogu zahvaliti primanje u NATO. To mi je hvala što sam probijao front prema Saborskom 1991. godine! Protiv sebe sam imao cijelo ljudstvo sa slunjskog poligona i Bihaća. Tako mi se sada zahvaljuju njegovi stručni kadrovi. Sada daju nalog. Razapinju me kao što su i Isusa prije dvije tisuće godina razapeli zbog istine'.

Što se tiče optužbi za neizravnu krivnju za smrt susjeda Barića, Hodak se ne smatra krivim. 'Ja sam čist. Čovjek je dobio infarkt i opušak je otišao u slamu. Što ja tu sada mogu?', retorički se upitao na kraju šaman iz Saborskog.

Protiv Hodaka je pokrenuta istraga zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Ako se u istrazi potvrde sumnje odvjetništva te mu odgovornost bude dokazana na sudu, načelnik Saborskog mogao bi biti kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do osam godina zatvora.