bivši predsjednik sabora

Luka Bebić progovorio o Komšiću, statusu u HDZ-u, a dotakao se i saborske mirovine...

14.10.2018 u 08:31

Bionic
Reading

Prije 20 godina kao zastupnik HDZ-a predložio je gradnju Pelješkog mosta, koji u zadnje vrijeme diže puno prašine u susjednoj BiH... Luka Bebić otkrio je što misli o zbivanjima u toj zemlji, ali i neke druge detalje

Novoizabarni član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je tužbu protiv Hrvatske oko Pelješkog mosta, a da ona nema nikakvog utemeljenja smatra bivši HDZ-ov predsjednik Sabora Luka Bebić.

U inervjuu Večernjem listu tako kaže kako je upravo on prvi predložio gradnju Pelješkog mosta, u ime Kluba HDZ-a.

  • +4
Pelješki most Izvor: Screenshot / Autor: HC.hr

'Ne treba se obazirati na osporavanje gradnje mosta jer to nije cilj, cilj je pritisak na Hrvatsku da prizna granice koje žele iznuditi temeljem falisfikata. Komšićeva provokacija sračunata je kako bi mu prihvatili taj falsifiakt koji Sabor nije ratificirao i nadam se da neće', kaže Bebić.

Dotakao se i svog statusa u HDZ-u te napominje da je u mirovini nakon 48 godina radnog staža, i to - građanskoj, a ne saborskoj.

  • +7
Željko Komšić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Pošto se stalno pisalo da su saborske mirovine velike, ja sam nakon dvije godine odlučio da ne želim više primati tu penziju. Nije to neka razlika jer imam 48 godina radnog staža i uvijek sam imao visoka primanja', otkrio je.

Kako kaže, u HDZ-u ga se danas sjete tek na obljetnice, a a iako to ne može ničime dokazati, misli da takav odnos ima veze s prijateljstvom s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.