SUĐENJE U AFERI KAMIONI

Lucić o nabavi vozila nema pojma

22.02.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu, kao svjedoci tužiteljstva u aferi kamioni, u kojoj se bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova tadašnjeg zamjenika Ivu Bačića tereti da su državni proračun oštetili za 10,2 milijuna kuna, svjedočili su general bojnik Mate Obradović i general pukovnik Josip Lucić

U svojim iskazima svjedoci su manje govorili o nabavi spornih kamiona, zbog kojih je državni proračun navodno oštećen za 10,2 milijuna kuna, a više o odnosima koji su u to vrijeme 2004. i 2005. godine vladali u vrhuški MORH-a.

Lucić, koji je u to vrijeme bio načelnik GSOSRH-a, o postupku nabave kamiona kazao je da 'ona nije bila u domeni njegova djelovanja' te da o nabavi istih ne zna ništa.

Obradović je pak u studenom 2005. godine postao glavni inspektor obrane i ustvrdio je da su njegovi problemi u HV-u počeli kad je odbio potpisati Ivanu Kozlici prelazak iz državne službe u djelatnu vojnu osobu kako bi ostvario pravo na mirovinu.

'Kozlica me tražio da ga prebacim u DVO. To sam odbio, a on je rekao da će to ionako napraviti ministar Rončević. Tada je na mene započela hajka', kazao je Obradović koji je 2007. godine razriješen s dužnosti.

Kozlica je, unatoč njegovu protivljenju, postao DVO, a na Obradovićeve tvrdnje burno je reagirao Rončević koji je ustvrdio: 'To je razlika u pravnom razumijevanju procesa.'

Suđenje se nastavlja u četvrtak.