emotivni pročelnik i prijatelj

Lovrić: Pripreme traju, pogreb će biti organiziran na razini koju Milan Bandić zaslužuje

28.02.2021 u 20:00

Bionic
Reading

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba Ivica Lovrić, dugogodišnji prijatelj i bliski suradnik iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rekao je u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku kako će komemoracija biti organizirana sukladno epidemiološkim uvjetima u utorak u 12 sati u HNK, a dan poslije u 12 sati bit će održan pogreb na Mirogoju.

'Pripreme su u tijeku, trudit ćemo se da sve bude organizirano na onoj razini koju Milan Bandić zaslužuje', dodao je u Dnevniku HRT-a.

Rekao je da će pogreb biti otvoren za građane sukladno mjerama, kao i da će Bandić biti pokopan na početku Aleje velikana, uz mirogojske arkade.

Lovrić je poručio da će grad nastaviti redovito funkcionirati, istaknuvši kako je Bandić svoju funkciju obnašao danonoćno, ali da se i oslanjao na svoje suradnike, pročelnike i druge zaposlenike. 'Neće biti nikakvih problema u funkcioniranju gradske uprave', poručio je Lovrić.

Upitan hoće li Bandićeva stranka imati svoga kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima odgovorio je kako večeras ne bi govorio o izborima. 'Mogu samo ponoviti - otišao je veliki gradonačelnik, dobar i veliki čovjek koji je 21 godinu vodio Zagreb. Radio je to sjajno. Teško će biti ponoviti ono što je Milan Bandić radio', rekao je Lovrić.

  • +5
Fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice svijetle u čast gradonačelnika Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Dodao je kako će stranka sasvim sigurno nastaviti funkcionirati nakon Bandićeve smrti, kao i izbora. Emotivni Lovrić rekao je kako je Bandić bio izuzetno dobar čovjek, a otkrio je i da ga je vijest o njegovoj smrti zatekla doma.

'Doma me zatekla vijest... Bilo je to negdje oko pola noći, evo... Možda je teško o tome i govoriti', zaključio je.