odluka vrhovnog suda

Lovrić i Klemm nisu sklopili lihvarski ugovor kod transfera Darija Šarića

10.07.2019 u 22:49

Bionic
Reading

Odluka o obustavi kaznenog postupka protiv zagrebačkog gradskog pročelnika Ivice Lovrića te Josipa Klemma i njegove tvrtke Klemm Sigurnost, za navodne nezakonitosti prilikom ugovaranja transfera Cibonina košarkaša Darija Šarića iz 2012. godine, postala je pravomoćna

Vrhovni je sud na sjednici održanoj 22. svibnja odbio žalbu USKOK-a te je potvrdio odluku prvostupanjskog suda o obustavi postupka, piše Jutarnji list.

Županijski je sud u Zagrebu u listopadu prošle godine potvrdio dio USKOK-ove optužnice protiv Ivice Lovrića, vezano za optužbe za nezakonito zapošljavanje pet osoba iz Cibone na radna mjesta unutar Zagrebačkog holdinga. No, sud je pritom odbacio točku optužnice koja se odnosila na ugovor vezan uz Šarićev transfer koji je Lovrić, kao tadašnji predsjednik Cibone, potpisao s Klemmovom tvrtkom.

Radilo se o posudbi 550.000 eura Ciboni, tada potrebnih za dovođenje Šarića te ugovaranje podjele odštete između Cibone i Klemmove tvrtke u slučaju Šarićeva jednostranog raskida ugovora radi odlaska u drugi klub, što je USKOK smatrao lihvarskim ugovorom.

Vrhovni sud u potpunosti je prihvatio argumentaciju nižeg suda te je potvrdio odluku o obustavi kaznenog postupka za tu točku optužnice.