REZULTAT ODSTRELA

Lovac ustrijelio vučicu

30.11.2010 u 16:56

Bionic
Reading

Jedan član lovačke udruge Kuna iz Baške Vode u Podbiokovlju je, u organiziranom skupnom lovu na sitnu divljač na području lovišta Bast na južnim obroncima Bokova, proteklog vikenda ustrijelio vučicu staru oko dvije godine

Odstrel se dogodio na prostoru na kojem se u posljednje vrijeme često pojavljuju čopori vukova koji napadaju stoku čak i u blizini naselja. Lovac je ustrijelio vučicu navodno sukladno rješenju Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture.

To je u utorak poslijepodne kazao novinarima vještak Boris Šabić, dodavši kako je ujedno posebnom odlukom navedenog ministarstva na području Biokova dopušten odstrel četiri vuka godišnje glede potrebnog smanjenja populacije te zvijeri na toj planini.

Inače, nedavno su vukovi napadali stada ovaca i koza u torovima gotovo u cijelom Zabiokovlju odnosno na prostoru imotskog i vrgoračkog kraja, te u dijelovima šestanovačke, zadvarske i zagorskog dijela breljanske općine, kao i na području cetinskog kraja, koji su seljacima nanijeli goleme štete.

Vukovi u tom dijelu Dalmatinske zagore čak napadaju i kolju magarce, mule, goveda, ali i pse tornjake.