VINKOVAČKI KRAJ

Lovac nespretno pao u kanal i poginuo

01.02.2009 u 15:19

Bionic
Reading

Dugogodišnji lovac, 71-godišnji Dinko Mustapić iz Vinkovaca, član tamošnjeg Lovačkog društva „Sloga“, nesretnim je slučajem smrtno stradao u nedjelju oko 9,25 sati u poljskom predjelu Baćin gdje je s lovcima krenuo u lov na lisice.

U „atar“ između sela Antin i Markušica u vinkovačkom kraju stradali lovac išao je kobnog jutra s antinskim lovcima, no planirani lov prekinula je nesreća.

- Lovci su morali prijeći iskopani kanal, dubok tri i širok oko četiri metra u kojem nije bilo vode. Stradali lovac vjerojatno je u pokušaju da prijeđe kanal zapeo za nekakav korijen, pao je u kanal na glavu i zadobio teške ozljede - rekao je nakon policijskog očevida glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela

Vozilom Hitne pomoći ozlijeđeni lovac Dinko Mustapić prevezen je u vinkovačku Opću bolnicu, no liječnici mu više nisu mogli pomoći.

- U bolnici je konstatirana smrt, vjerojatno uslijed prijeloma vratne kralježnice - dodao je Žgela rekavši i da će biti obavljena obdukcija.

Šokirani lovci Lovačkog društva „Šljuka“ iz Antina, čiji je pridruženi član bio i preminuli lovac, bili su u nevjerici.

- Pitali smo ga može li preko kanala, a on je odvratio da nema problema, no nešto je zakačio i nezgodno pao, na glavu. Još je pokazivao znakove života - kaže šokirani lovac Vlatko Andričević koji je bio u blizini kada se zbio nesretni pad njegovog kolege lovca.

Antinski lovci kažu i da je Dinko Mustapić planirao nakon nedjeljnog lova počastiti kolege jer je prije tri-četiri mjeseca otišao u mirovinu. Stradali lovac bio je vlasnik bravarskog obrta u Vinkovcima, a kolege lovci kažu da je Mustapić, inače punac vinkovačkog gradonačelnika dr. Mladena Karlića, aktivni lovac bio više od 40 godina, piše Jutarnji list.