crna kronika

Loše vrijeme odgodilo potragu za drugim Karlovčaninom nestalim u Korani

24.10.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Potraga za dvojicom Karlovčana nestalima prošle subote u Korani završila je u petak pronalaskom tijela Željka Jurajevčića (50), dok je ime Ivana Hoka (63) i dalje je u policijskoj evidenciji nestalih, no potraga za njim nastavit će se u nedjelju budu li povoljni vremenski uvjeti. U karlovačkom Centru 192. Hina doznaje da je potraga u subotu obustavljena zbog kiše koja dodatno otežava ionako teške uvjete potrage.

Pročelnik HGSS-ove Stanice Karlovac Vlatko Stipetić rekao je da će se sutra, budu li dobri uvjeti, nastaviti potraga za drugim nestalim čovjekom, ali u ponedjeljak svakako. “Razlog što danas ne pretražujemo je osim kiše i velika iscrpljenost naših ljudi koji su bili na vodi svakog dana od prošle subote i to u uvjetima visoke, brze i izrazito mutne vode”, rekao je Stipetić.

U subotu je kod mosta u izgradnji u karlovačkom naselju Mostanje pronađeno tijelo Željka Jurajevčića i to na mjestu koje je pregledano više puta, samo 650 metara nizvodno od prevrtanja čamca. Stipetić kaže da su pretraživali Koranu i Kupu u duljini preko 25 kilometara, jer je čamac prvi dan nađen na Kupi u Brođanima, kamo ga je odnijela brza matica.

“U momentu kad se to dogodilo, u uvjetima visoke vode, matica je vukla brzinom od 15 do 20 kilometara na sat i nastradali su mogli biti bilo gdje, nakon tjedan dana i negdje u Savi”, rekao je Stipetić. Zbog toga su se prekjučer u potragu uključili i HGSS-ovi spasitelji iz Siska, na potezu od ušća Kupe u Savu uzvodno do Lasinje, na tridesetak kilometara korita Kupe.

Prijašnjih se dana u mutnu vodu, zbog vidljivosti od samo par centimetara, nisu spuštali ronioci, ali je vodostaj pao i voda je jučer bila bistrija pa se u akciju uključilo i pet ronioca, međutim tijelo unesrećenog muškarca pronađeno je iz čamca.

Tijelo karlovačkog ugostitelja Jurajevčića pronađeno je jučer oko 11 sati na lijevoj obali Korane dvjesto metara ispod tzv. Vukelićevog mosta. U evidenciji nestalih NENO njegovog imena više nema, ali je ime Ivana Hoka i dalje tu. Piše da je nestao 17. listopada u mjestu Turan u Karlovcu “prilikom prevrtanja čamca na ušću rijeke Mrežnice i Korane”.

Nestali Hok i preminuli Jurajevčić prošle su subote nešto prije podneva ispali iz čamca na slapu na ušću Mrežnice u Koranu i nestali, a s njima je bio i treći sredovječni muškarac koji je isplivao živ i prijavio nesreću.

Za dvojicom unesrećenih u potrazi su danima policija, vatrogasci i HGSS i to na vodi, na obali, a teren se pregledavao i dronovima iz zraka.