OPREZ!

Lopovi vrebaju i kradu gdje god stignu

08.07.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Posljednjih dana primorsko - goranska policija prima sve više prijava o krađama i provalama. Kradljivci žrtve nalaze među turistima na plažama, provaljuju u vozila i kamp kućice, apartmane, hotelske sobe, vrebaju u trgovinama, na tržnicama i mjestima gdje je gužva

Krađe su zabilježene na plažama na Krku, Opatiji, Crikvenici i Rijeci, u opatijskom hotelu, u apartmanima u Malom Lošinju i Puntu, u kampu u Loparu na Rabu.

Policiji je prijavljena i krađa iz kampera parkiranog u mjestu Povile u blizini Novog Vinodolskog te provala u kamp kućicu na području Kraljevice, a u Mošćeničkoj Dragi, Rijeci i Matuljima provaljeno je u parkirane automobile. Kradljivci su se domogli novca, mobitela, foto aparata i kamera, prijenosnog računala, dokumenata i kreditnih kartica, nešto zlatnine, odjeće i drugih predmeta. Ukupna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Žrtve su troje naših državljana, petoro Slovenaca, troje Austrijanaca, dvoje Mađara i Nijemaca te Belgijanac i žena iz Australije.

Policija traga za zasad nepoznatim kradljivcima i ukradenim predmetima i upozorava domaće i turiste koji su na odmoru da na plažu ne nose veće novčane iznose i vrijedne stvari, da zaključavaju vozila i predmete koji bi mogli privući pažnju kradljivaca ne ostavljaju na sjedalima u automobilima. Isto tako podsjećaju da se zaključavaju vrata hotelskih soba i apartmana , da prozori ne ostaju širom otvoreni te da svoje stvari nikada ne ostavljaju bez nadzora.