NEZAPAMĆENI ZLOČIN NA MURTERU

Lopovi pokušali opljačkati mrtvaca u grobu

28.02.2009 u 19:18

Bionic
Reading

Šibenski policajci u petak su četiri sata obavljali očevid i kriminalističko vještačanje na mjesnom groblju Gospe od Gradine u Murteru, na kojemu su prethodne noći još uvijek nepoznati vandali i lopovi pokušali otvoriti lijes pokojnika

Podigli su 70 kilograma tešku kamenu ploču s jedne od grobnica obitelji Kapov, pri čemu su, nakon što je ploča pukla na pola, prema službenome navodu, u nastojanju da otvore i vjerojatno pokradu osobne predmete pokopanoga, podesnim predmetom oštetili poklopac lijesa.

Na mjestu devastacije groba, pokušaja otvaranja lijesa i zasigurno krađe razbojnici su za sobom ostavili kamenu ploču puknutu na dva dijela, koja je bila naslonjena izvan grobne rake i koju su nakon policijskog očevida djelatnici tvrtke vratili na mjesto i obavijestili vlasnike.

Zatečenim je prizorom grobar ostao doslovno skamenjen u spoznaji da uopće postoje osobe koje se na ovakav način žele domoći razbojničkog plijena. 'Jasno mi je da se u ova teška vremena pljačkaju banke, kladionice i slično, ali da se na ovakav način netko želi obogatiti, jednostavno mi ne ide u glavu', kazao je za Slobodnu Dalmaciju Boško Uroda, dugogodišnji murterski grobar. Dodao je da pamti krađe cvijeća, nadgrobnih vaza i slično, ali pokušaj otvaranja lijesa i potom krađu osobnih stvari s pokojnika, kako tvrdi, nije upamtio, niti je čuo za to od svoga prethodnika.

Nakon očevida policija se dala u potragu za nesvakidašnjim kradljivcima koje, ako budu pronađeni, očekuje kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela 'povrede mira pokojnika'.