KRAO BICIKLE

Lopov uhićen dva puta u jednom danu

12.05.2010 u 16:47

Bionic
Reading

Čak 10 Brođana, koji su se u proteklih mjesec dana biciklom dovezli do Domu zdravlja, kući je otišlo pješice. Vještom kradljivcu, kojega ni sigurnosni lokot ni sajla nisu mogli spriječiti u krađi bicikala, na put su ipak stali policajci.

Iako su mu omiljeni plijen bicikli, kradljivac je jučer uhvaćen nakon krađe cvijeća iz Gimnazije u Slavonskom Brodu. Budući da je 32-godišnjak već od ranije poznat policiji, jer je iz obiteljskih kuća u Slavonskom Brodu krao filodendron i palme koje je potom prodavao, policajcima je bio sumnjiv, čim su ga ugledali na cesti s pet lončanica cvijeća, za koje se ubrzo ispostavilo da je ukradeno.

Nakon što su ga priveli u postaju, kriminalističkim istraživanjem otkriveno je da je kradljivac cvijeća, ujedno i kradljivac bicikala koji je u posljednjih mjesec dana ordinirao u blizini Hitne, odnosno brodskog Doma zdravlja. Ukrao je 10 bicikala, koje je odmah i prodao po cijeni od 10 i 20 kuna. Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske, Kate Nujić, 32-godišnjak je već od ranije poznat po krađi bicikala, koje je prodavao u susjednom Bosanskom Brodu.

Nakon istraživanja, 32-godišnjak je pušten, no umjesto kući, zaputio se u odmah u novu krađu. Samo sat i pol nakon što je izašao iz policijske postaje, policajci su ga, oko 18 sati, zatekli na (ne)djelu. Upravo kada je "dovršio posao", pokidao lokot i sajlu kojom je bicikl bio zaključan za metalno postolje za parkiranje bicikala, te je s ukradenim biciklom pokušao "ispariti", pao je u ruke plavaca koji su ga istog dana, po drugi puta, uhitili i priveli u postaju.

Protiv 32-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog teške krađe.