ŠVALJEK O HOLDINGU

'Ljudski je prihvatiti Ljubičićevu ostavku'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 31.10.2014 12:37
  • Objavljeno 31.10.2014 u 12:36
Sandra Švaljek i Slobodan Ljubičić

Sandra Švaljek i Slobodan Ljubičić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek danas je rekla kako je ljudski prihvatiti ostavku Slobodana Ljubičića na dužnost predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga koju je Ljubičić jučer dao

'Do mene je jučer kasno poslijepodne došla informacija o tome da je Slobodan Ljubičić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, podnio ostavku. U ovom trenutku, stručne službe i pravnici Zagrebačkog holdinga moraju odraditi svoj dio posla. Mislim da je ljudski prihvatiti ostavku', izjavila je Švaljek novinarima prilikom smotre Zimske službe.

Na smotri je, uz zamjenicu gradonačelnika, bio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor koji je rekao da je ostavka Ljubičićev 'moralni čin' i da se takav čin mora prihvatiti te dodao kako očekuje da će budući članovi Uprave Zagrebačkog holdinga biti birani javnim natječajem, a s njim se složila i Švaljek

'Zagrebački holding je velik sustav i vrlo je važan za dobro funkcioniranje grada. Od presudne je važnosti da uprava Holdinga osigura dobro funkioniranje u svim njegovim sastavnim dijelovima. Zbog toga ne vidim nikakvog drugog načina da se bira uprava Holdinga nego isključivo po stručnim kriterijima, što ćemo osigurati provedbom javnog natječaja', rekla je poručivši da se na natječaj može javiti tko god hoće i da će izabrati najbolje.

Na pitanje je li većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nakon ostavke Slobodana Ljubičića još uvijek stabilna, Kosor je odgovorio da jest što su, kaže, dokazali na jučerašnjoj skupštinskoj sjednici gdje su sve točke prihvatili većinom, a neke i jednoglasno.

'Čak je i oporba glasala za naše prijedloge jer nisu imali nikakve druge komentare. Većina nikad nije bila stabilnija i gradski proračun će sigurno biti usvojen. Znam da ima ljudi kojima to ne odgovara, ali to će tako biti - ne radi nas koji se bavimo politikom, nego radi korisnika proračuna, svih udruga, svih građana i svih zaposlenika', kazao je Kosor.

'Najvažnije je da Grad normalno funkcionira, a mi smo tu da osiguramo funkcioniranje Grada. Vjerujemo u naše radnike - djelatnike Zagrebačkih cesta i sve druge djelatnike Zagrebačkog holdinga i Uprave', rekao je Kosor na smotri Zimske službe u bazi Zagrebačkih cesta na Žitnjaku.

Švaljek je na pitanje novinara je li bila i planira li posjetu gradonačelniku Milanu Bandiću odgovorila da to u ovom trenutku nije moguće. 'A što će biti dalje, vidjet ćemo', dodala je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!