MEĐUNARODNA TJERALICA

Ljubomir Čučić uhićen u Njemačkoj

29.10.2009 u 19:04

Bionic
Reading

Hrvatska je policija dobila od njemačke policije obavijest o uhićenju Ljubomira Čučića, potvrdio je za Hinu u četvrtak načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Po Borovčevim riječima, MUP je dobio obavijest njemačke policije o uhićenju toga bivšeg hrvatskog diplomata, za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica "zbog izbjegavanja kaznene odgovornosti".

Ljubomir Čučić, bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji, koji ima i francusko državljanstvo, osuđen je na godinu dana zatvora zbog obiteljskog nasilja, jer je zlostavljao svoju suprugu, čak i za vrijeme trudnoće. Više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u remetinečkom zatvoru, za njim je raspisana tjeralica.

I ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Čučić od 6. listopada u ekstradicijskom pritvoru. Hrvatsko je pravosuđe 19. listopada zatražilo izručenje i njemačkom saveznom ministarstvu pravde dostavilo svu za to potrebnu dokumentaciju. Budući da ekstradicijski pritvor može trajati najviše 40 dana, hrvatsko ministarstvo pravosuđa očekuje da će u tom roku Čučić biti i izručen Hrvatskoj.

Ministarstvo vanjskih poslova kaže da od Čučića nije primljen zahtjev za konzularnu pomoć.