BIVŠA GLASNOGOVORNICA

Ljubin zahtjev za ljetovanje odobren bez znanja PUZ-a

24.09.2012 u 17:29

Bionic
Reading

Aleksandra Ljuba, bivša glasnogovornica zagrebačke policije, pojavila se danas na ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu gdje joj se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog čega je, prema tvrdnjama tužitelja, MUP-u nanesena šteta od nekoliko tisuća kuna

Anđelko Lovrić, nadzornik za unutarnje poslove pri Odjelu za uslužne poslove MUP-a, u svom svjedočenju kazao je kako je on samo postupio po zahtjevu svog nadređenog Mije Vadžića, koji je u to vrijeme bio načelnik Odjela za smještaj.

'Vadžić mi je poslao zahtjev i ja sam morao odraditi po njemu', kazao je Lovrić.

Sporno u cijeloj priči oko ljetovanja s Ljubom je u tome što u policijskoj papirologiji bivša glasnogovornica nije imala potpis nadređenih iz PUZ-a s kojim se zahtjev prosljeđuje dalje u MUP.

Podsjetimo, prema tvrdnjama tužiteljstva, Ljuba je 2006. godine iskoristila svoj položaj te na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu o trošku MUP-a.

Iako je kasnije iz svog džepa platila cijeli trošak ljetovanja, kazneni progon nije izbjegla.

Vadžić je pak priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom, a danas se nalazi u mirovini. Vadžić bi ujedno trebao biti i sljedeći svjedok u nastavku postupka zakazanom za sutra.