ZVIJEZDA SPOTOVA HNS-A

Ljubav prema politici odvela ga je do životne družice

04.05.2011 u 07:24

Bionic
Reading

Serijom jednominutnih spotova, namijenjenih emitiranju na društvenim mrežama, HNS je prije nekoliko dana i službeno krenuo u izbornu kampanju. Zvijezda prvih pet filmića, radnog naziva Virtualni stol HNS-a, glasnogovornik je stranke, 32-godišnji Igor Kolman

Rođeni Zagrepčanin u politiku, odnosno u HNS, ušao je još kao student Fakulteta političkih znanosti, a funkciju prvog grla stranke obavlja posljednje tri godine. Ljubav prema politici dovela ga je i do životne ljubavi – supruge Nikoline Herceg-Kolman koju je upoznao u stranci.

'Nina je već bila zaposlena u HNS-u kad sam ja stigao. Dugo, dugo smo bili samo prijatelji, a onda se prijateljstvo pretvorilo u ljubav i na koncu brak', s osmijehom priča Kolman

Ljubitelj oldtimera

Osim politike Kolmanova strast su i oldtimer automobili.
'Imam dva.Fiat 127 iz 1978. godine i godinu mlađeg Cadillaca. Nažalost ni jedan nidrugi nisu u voznom stanju. Malo su me kriza i recesija zaustavili unjihovu obnavljanju, ali jednom ću ih obnoviti i osposobiti', kazao jeglasnogovornik HNS-a. 

A upravo supruga, on, Andrea Horvat-Friščić i Sandro Hamzić stvaraju Virtualni stol.

'Svaki tjedan bit će po jedan novi spot. Mislimo tim tempom ići do izbora, ali nije isključeno i da nakon izbora nastavimo ljudima na jednostavan i kratak način prikažemo što se zapravo događa', pojašnjava Kolman i dodaje da je osnovna ideja uz prikazivanje istine bila da se promoviraju mlade snage HNS-a.

Tako će se uz njega u budućnosti u spotovima naći župan varaždinske županije Predrag Štromar, vijećnik Gradskog vijeća u Splitu Goran Kovačević, Sonja König iz HNS-ove ženske inicijative, saborski zastupnik Goran Beus Richembergh, dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak i još neki mlađi članovi narodnjaka.

'Svi spotovi su nastali u produkciji HNS-a uz vrlo skroman budžet. Zasad će se naći samo na društvenim mrežama, a u kasnijoj fazi bi s njima išli samo na lokalne TV postaje', ističe Kolman.

Dok je za jedne HNS-ova kampanja iritantna i nemaštovita, glasnogovornik Vlade Mladen Pavić čak je rekao da ga 'podsjeća na prodaju džirlo proizvoda', drugi su pak mišljenja da je ovo bolji način za promociju svog podmlatka od grupne podjele stranačkih iskaznica i zajedničkog fotografiranja ispred Mimare.

Sam Kolman ne dvoji u uspjeh ne samo ove uvodne predizborne kampanje, već i one koja će tek uslijediti, a koja bi u konačnici Kukuriku koaliciju, kojoj pripada i HNS-a, trebala dovesti na vlast.

'Vjerujem da HNS može polučiti odličan rezultat i to ne samo u izbornim jedinicama u kojima smo tradicionalno bili uspješni. Očekujemo veliki iskorak posebno u Dalmaciji i Slavoniji.

Mislim da očekivanja između 12 i 15 mandata nisu nerealna. Hoću li se ja naći na izbornoj listi u prvoj izbornoj jedinici odlučit će Središnji odbor stranke. Iskreno se nadam da hoću i da ću na kraju osvojiti mandat za Sabor', zaključio je Kolman.