ŠTO KAŽU ČITATELJI TPORTALA

Ljepši ili ružniji? Ovako ste se izjasnili o novom izgledu Trga žrtava fašizma

12.10.2018 u 11:45

Bionic
Reading

Preuređenje Trga žrtava fašizma, na kojem se nalazi Meštrovićev paviljon, izazvalo je žestoko protivljenje građana. Radovi su nedavno završili, stoga smo pitali čitatelje tportala kako im se sviđa novi izgled, a ovo su rezultati

Podsjetimo, preuređenje paviljona započelo je u veljači, a radovi u iznosu od 9,3 milijuna kuna trajali su sedam mjeseci. Dio građana iskazao je nezadovoljstvo i ne sviđa im se to što više nema klupa za sjedenje te je posječeno drveće, među kojima i magnolije, zbog čega je nastala i inicijativa Vratite magnoliju.

Inicijativa je u svibnju podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novaka.

U anketi se izjasnilo 1023 čitatelja tportala, a prema njenim rezultatima, 60,1 posto njih reklo je da im se sviđa novi izgled Trga žrtava fašizma, 35,4 da im se ne sviđa, odnosno više preferiraju stari izgled, a 4,6 njih odgovorilo je da ih ta tema ne zanima.

Inače, nezadovoljstvo preuređenjem već prije je iskazala Hrvatska komora arhitekata jer nije bilo javnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja i struka je u potpunosti zaobiđena, a posao uređenja povjeren je Loredani Stunić. Sada je paviljon okružen velikom travnatom površinom, na koju je zabranjen prilaz psima, a ni skejterima više nije dopušteno vježbati oko njega.

  • +15
Trg žrtava fašizma nakon preuređenja Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL