KALMETIN IGRAČ

Livaković danas svjedoči u slučaju Nesklad

18.12.2009 u 08:43

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom nastavlja se ispitivanje svjedoka u istrazi protiv petorice osumnjičenih u slučaju Nesklad. Terete se da su na poslovima bojenja tunela Sveti Rok i Mala Kapela oštetili HAC za 22 milijuna kuna

Svoja saznanja o poslovima Skladgradnje i HAC-a sucu bi trebali iznijeti bivši državni tajnik za infrastrukturu Zdravko Livaković, jedini član Uprave HAC-a kojega Vlada nije smijenila Josip Sapunar, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Ivica Mlinarević te još šest svjedoka.

Preostali od ukupno 23 pozvana svjedoka na sudu bi se trebali pojaviti 22. prosinca. Nakon toga će, neslužbeno doznaje Hina, biti zatražena ispitivanja još nekih svjedoka. Istražni sudac Ratko Ščekić u srijedu je ispitao sedam od osam pozvanih svjedoka. Riječ je o tajnoj istrazi, no neslužbeno se doznaje da su ispitana dvojica zaposlenika Skladgradnje.

Uz direktora Skladgradnje Slavena Žužula, istraga o namještanju natječaja za bojenje tunela vodi se protiv bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a - Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca te glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije. Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti izvršenja kaznenog djela oni su od 30. studenoga u pritvoru.