KOALICIJA SPREMNI

Liste Domoljubne koalicije su 'klasično uhljebljivanje'

25.10.2015 u 15:14

Bionic
Reading

Koalicija 'Spremni', koju čine Hrvatska stranka prava, Hrvatska konzervativna stranka i Obiteljska stranka u nedjelju je u Osijeku predstavila kandidate izborne liste za 4. izbornu jedinicu i tom je prigodom prvi na listi i predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo da Hrvatska treba posve novu politiku, koja u središte stavlja interese hrvatskog čovjeka, koji želi raditi, prehraniti obitelj i pristojno živjeti od svoga rada, a to, poručio je, nudi ova koalicija koja je spremna preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske i hrvatskoga naroda.

„Izađite na izbore i pokažite što mislite o onima koji su do sada vodili Hrvatsku i onima koji se predstavljaju kao rješenje za Hrvatsku. U tim odnosima, mi smatramo da smo neusporedivo pošteniji i korektniji i da zaslužujemo imati svoje predstavnike u Saboru“, kazao je Srb.

Rekao je kako HDZ-ova Domoljubna koalicija u IV. izbornoj jedinici na prva tri mjesta biračima nudi kandidate iz Zagreba, ocijenivši kako je riječ o klasičnom uhljebljivanju. „I još imaju obraza govoriti o tome da se znaju boriti za Slavoniju i znaju probleme Slavonije. Pa, oni ovdje samo dolaze po mandate. A kada bi oni došli na vlast, zaboravili bi Slavoniju. To se zove prevara birača“, tvrdi Srb.

Poručio je kako ljudi s liste koalicije 'Spremni' svi od reda žive od svog rada, nitko nije na državnom trošku te će reći odlučno ne uhljebljivanju i podjeli pozicija u državnim tvrtkama nakon izbora.

Dosadašnju vlast nazvao je licemjernom jer su za svog mandata donijeli zakon o ravnopravnosti spolova, kojim definiraju zastupljenost žena nužnu na izbornim listama, a sada sami ne poštuju isti taj zakon.

Osvrnuo se i na izbjegličku krizu i podatak da je Hrvatska do sada na migrante potrošila oko 70 milijuna kuna, a istovremeno nema novaca platiti prijevoz srednjoškolcima u Hrvatskoj, istaknuvši kako je to potpuno nekorektno i nepošteno.

„Mi smo vam jedino jamstvo da nakon ovih izbora nećete dobiti na vlasti 'otadžbinsku' koaliciju. Imali smo prilike previše puta do sada vidjeti pozivanje na domoljublje, a nakon izbora sklapanje koalicija, i to otadžbinskih, a ne domovinskih koalicija“, zaključio je Srb.

Drugi na listi, član predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke Ivan Zadravec, naglasio je kako je ova koalicija vođena istinskim domoljubljem, a ne s „jednom rukom na srcu, a drugom u džepu hrvatskih građana“ te je pozvao birače da na predstojećim izborima daju „glas za promjene, a ne za izmjene“.

Okupljenima se iz Kanade, putem Skypea, obratio autor gospodarskog programa koalicije 'Spremni', Tihomir Janjiček, koji se nalazi na njihovoj listi u izbornoj jedinici za dijasporu. Istaknuo je Hrvatska treba hitnu izmjenu novčarsko-kreditne politike, da je model valutne klauzule potrošen i da Hrvatska mora tražiti novi model „jer je krajnje vrijeme da se prestanemo ponašati kao poslušnici Bruxellesa, kao što smo nekada bili poslušnici Budimpešte i Beograda“.

Naglasio je i da za oporavak hrvatskog gospodarstva nisu dovoljni samo fondovi EU, već da jačanje i rast mogu omogućiti samo snažna podrška izvoza i potrošnje domaćih proizvoda, a to, rekao je, u svom programu ova koalicija biračima i nudi.