KOALICIJSKI SPORAZUM HDZ-HSS

Lino Červar kandidat za istarskog župana

16.04.2009 u 16:54

Bionic
Reading

Predsjednik istarskoga HDZ-a Lino Červar i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Oliver Gmitrović potpisali su danas u Pazinu koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Istarskoj županiji

PAZIN - Tom je prigodom Červar rekao da su dvije stranke tim koalicijskim sporazumom "napravile pretpostavke za kvalitetniji život u Istri" s obzirom na to da zajednički mogu brže pridonijeti kvalitetnom razvoju Istarskog poluotoka.

"Ova koalicija jest interesna, ali zato što nam je interes da svima bude bolje", poručio je Červar, a predsjednik istarskoga HSS-a je istaknuo da je koalicija zapravo "plod napora i prijateljstva ljudi na terenu".

"Povezao nas je i Lino Červar, koji nam svima ulijeva povjerenje, a uvjereni smo i da s HDZ-om možemo promijeniti vlast u Istri", istaknuo je Gmitrović.

Rečeno je da će HSS-u na zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu, čiji će nositelj biti Lino Červar, pripasti treće i osmo mjesto, a predsjednik istarskoga HSS-a Oliver Gmitrović, uz tajnika istarskoga HDZ-a Marina Rocea, bit će i kandidat za zamjenika župana.

HDZ-ov i HSS-ov zajednički kandidat za istarskoga župana je Lino Červar, a dvije će stranke u koaliciji na izbore izići i u većini istarskih općina i gradova.

Na potpisivanju sporazuma o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Istri bili su glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak i predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji je i danas, komentirajući navodnu Bajsovu ostavku, ustvrdio kako ministar turizma Damir Bajs premijeru Sanaderu nikada nije dao ostavku. Opovrgnuo je medijske napise da je dužnost ministra turizma ponudio Anti Markovu.