KARAMARKOVA PRAVDA ZA SVE

'Linićeve izjave počele su zabavljati javnost'

19.08.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Karamarko je novinare podsjetio na vlastito obećanje kojim jamči da, dok je god na čelu ministarstva, neće biti nedodirljivih. Prema tome, za koga se god pokaže potrebnim i opravdanim bit će kazneno procesuiran

'Gospodin Linić priča nebuloze kada govori o prisluškivanju. Dakle, postoji zakon i prisluškivati vas može sigurnosna služba, policija po nalogu istražnog suca za svoje potrebe i u svim su slučajevima potrebni nalozi koji su provjerljivi', odgovorio je tako na novinarski upit o Linićevim prozivanjima na njegov račun ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas u Virovitici.

Ogorčen je takvim izjavama nazivajući ih 'proizvoljnim' i 'nebuloznim' te dodao kako bi Linić, u konačnici, zbog sebe i simpatizera SDP-a, morao 'smanjiti razinu neozbiljnosti u komunikaciji'.

'S druge strane', dodao je Karamarko, 'Linić na ovakav način čini jaki pritisak i na policiju i na državno odvjetništvo. Jer, što god počnemo raditi netko to pokuša ispolitizirati. A izjave gospodina Linića, čini mi se, počele su već zabavljati javnost.'

Karamarko je novinare podsjetio na vlastito obećanje kojim jamči da, dok je god na čelu ministarstva, neće biti nedodirljivih. Prema tome, za koga se god pokaže potrebnim i opravdanim bit će kazneno procesuiran.

Novinare je zanimalo i hoće li se Karamarko ozbiljno angažirati u politici na što je odgovorio potvrdno, ali s ogradom da još ne zna ni gdje ni kako. O tome će uskoro izvijestiti javnost.

Inače, ministar je sa svojom ekipom danas boravio u Virovitici kako bi otkrio spomenik za dvadeset i jednog poginulog i nestalog policajca Virovitičko-podravske županije u Domovinskom ratu.