HDZ USTRAJAN

Linić mora dati ostavku

04.02.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković izjavio je kako je ministar financija Slavko Linić trebao podnijeti ostavku - i to ne samo zbog slučaja njegova zamjenika Branka Šegona nego i zato što je Vlada odustala od svih važnih infrastrukturnih projekata vezanih uz Rijeku.

Na konferenciji za novinare u Rijeci Butković je naveo kako je Vlada odustala od gradnje autoceste Rijeka-Žuta Lokva i nizinske željezničke pruge, te kako sada odustaje i od najavljivane gradnje sveučilišne bolnice u Rijeci.

Ugovor o gradnji bolnice modelom javno-privatnog partnerstva je "mazanje očiju" i politički trik te služi samo za produljenje roka gradnje, ocijenio je predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a.

Dodao je kako zabrinjavaju dvostruki kriteriji u SDP vezani uz smjene dužnosnika.

Netko se smjenjuje zbog mailova u kojima se intervenira za nekoga, a u drugom slučaju se ne smjenjuje Šegona koji odlučuje o predstečajnim nagodbama i o otpisu dugova, a u mogućem je sukobu interesa, pa ga se unatoč tome brani, rekao je Butković.

No, istaknuo je da ne prejudicira ničiju krivicu dok se ne provedu postupci.

Butković je podsjetio kako je SDP, dok je bio u oporbi, svakoga tjedna iz Rijeke na konferencijama za novinstvo govorio o korupciji u HDZ-u i neprovođenju projekata, a, kako smatra, sada kada je na vlasti, SDP odustaje od projekata i nije dosljedan u pitanjima korupcije.

Predsjednik riječkog gradskog ogranka HDZ-a Lucijan Vukelić kazao je da bi ostavku trebao podnijeti i ministar zdravlja Rajko Ostojić i to zbog neuspjeha u sanaciji bolnica.

Preuzeli su vođenje zdravstvenog sustava kojeg ne mogu održavati nego se svakog mjeseca gomilaju novi dugovi, zaključio je Vukelić.