MATUŠIĆ O PRIVATIZACIJI EXCELSIORA

'Linić je pogodovao Štroku'

05.10.2010 u 18:27

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i predsjednik dubrovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić reagirao je danas na konferenciji za novinare na nedavno priopćenje Jadranskih luksuznih hotela o njegovu istupu vezanom uz privatizaciju i prodaju hotela "Excelsior".

Matušić je rekao kako nikada nije napadao Jadranske luksuzne hotele ni njihove zaposlenike, nego godinama upozorava 'na sramotnu privatizaciju dubrovačkih hotela u režiji SDP-ovca Slavka Linića'.

On je privatizacijom hotela 'Excelsior' izravno pogodovao Goranu Štroku, a protiv prodaje tog hotela bila je tadašnja ministrica Pave Župan-Rusković, rekao je Matušić i dodao kako je prodajna cijena bila 1,2 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a uplaćeno je samo 600.000.

'U svemu tome bila je vrlo aktivna i Hypo banka, koja je smanjila kreditne obveze prema Excelsioru sa 45 na 35 milijuna tadašnjih maraka', istaknuo je.

Matušić je također upitao tko je vlasnik off shore kompanije koju je zastupao Goran Štrok, koja je kupila hotel "Kompas", te je pozvao državno odvjetništvo da istraži tu kupnju.

Jadranski luksuzni hoteli proteklog su tjedna priopćenjem reagirali na izjave saborskog zastupnika Frane Matušića u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno", ističući, među ostalim, da on napada Gorana Štroka i Jadranske luksuzne hotele, koji u posljednjih deset godina ostvaruju najbolje rezultate u turizmu i od kojih 'indirektno živi pet tisuća ljudi u Dubrovniku'.

Također su zapitali zašto se Matušić nikada nije oglasio o aferi 'pet zvjezdica', najvećoj korupcijskoj aferi koja se dogodila u dubrovačkoj regiji.