KRAJ DRŽAVNE NOVINE

Linić: Gotovo je, zatvaramo Vjesnik

13.02.2012 u 16:24

Bionic
Reading

Gasi se novinsko-izdavačka kuća Vjesnik, potvrdio je na brifingu nakon današnje sjednice Vlade novinarima ministar finacija Slavko Linić, piše Business.hr

Ministra je nakon medijskih upita o danas predstavljenom proračunu, upravo novinarka Vjesnika zaustavila i priupitala što će biti s jedinim državnim dnevnim listom, a on joj je na to odgovorio 'gotovo je, zatvaramo'.

Bez posla će tako ostati stotinjak novinara, grafičara i drugog zaposlenika u izdavačkoj kući koja je zlatne godine proživjela sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, piše Business.hr

Dio Milanovićevog tima, ponajprije ministrica kulture Andrea Zlatar, zalagao se za restrukturiranje Vjesnika, ali je, očito, prevladala financijska struja u Vladi, koja je u Vjesnik vidjela isključivo trošak.

Sindikalna povjerenica u Vjesniku Biljana Bašić kaže kako su vjesnikovi djelatnici kolateralne žrtve u obračunu koji se vodi za zemljište na kojem se zgrada nalazi te da traže da se o svemu očituje premijer Zoran Milanović.

'Riječ je parceli koje je u vlasništvu države vrijednoj 100 milijuna eura. O svemu smo upoznali predsjdnika Ivu Josipovića i bivšeg ministra pravosuđa Krunoslava Bošnjakovića. Za nastavak rada Vjesnika tražili smo minismalna inicijalna sredstva za 20012. godinu u visini šest milijuna kuna.

Ostalo bi bi bilo na nama da se dokažemo na tržištu. Vijest o gašenju Vjesnika smo doznali neslužbeno i mislimo da bi bio red da se premijer o svemu oglasi i služebeno. Kada stvari budu službene znat ćemo što ćemo i kako dalje postupati', kazala je Bašić.