MINISTAR NEĆE KREPATI

Linić brodom, za kojeg tank goriva stoji 17.000 kuna, otišao na odmor

04.08.2013 u 14:16

  • +4

Slavko Linić na jahti

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bionic
Reading

U pratnji zaštitara ministar financija Slavko Linić je sa suprugom i obiteljskim prijateljem Jozom Kalemom, bivšim vlasnikom, a danas direktorom Europetrola, te njegovom suprugom ukrcao na 'Tomu', 13-metarski brod marke ferretti 39 fly u Puntu na Krku

Linić je u imovinskoj kartici kao najveću imovinu istaknuo upravo brod navedene marke, a nedavno je rekao da će ljetovati na brodu upravo te veličine. Prema neslužbenim podacima koje je dobio Večernji list dobili, brod 'Toma', s tom registracijom, pripada Cima obrtu za nautički turizam čiji je vlasnik, odnosno direktor 33-godišnji Marko Čule iz Rijeke, Linićev posinak, sin njegove supruge iz prvog braka.

Na internetskoj stranici Cima obrta postoje fotografije dvaju brodova koje Čule iznajmljuje. Prvi, manji i stariji je ovaj na kojem Linić trenutačno plovi. Marko Čule nije želio konkretno odgovoriti čiji je brod na kojem Linić plovi, njegov ili njegova očuha ministra.

Jozo Kalem pripada krugu najbližih prijatelja Slavka Linića, a često zajedno i ljetuju. Novogodišnji odmor u Dubaiju Linić je proveo s njime u društvu, a kad su mediji to otkrili, Kalem je rekao kako se poznaju preko supruga koje su bile školske kolegice. Ipak, sporno je bilo zašto se ministar financija druži s čovjekom koji je vlasnik tvrtke Ri-Most, od koje Porezna uprava potražuje 7,7 milijuna kuna duga, piše Večernji list

Linić, danas ne krije da mu je Kalem blizak prijatelj, no još 2006. za svog suputnika je rekao: “Kalema znam vrlo dobro iz vremena dok sam bio riječki gradonačelnik, ali nismo dobri prijatelji kao što neki tvrde.” U međuvremenu se prijateljstvo produbilo do te mjere da se Kalem pojavio i u konzorciju riječkih gospodarstvenika zainteresiranih za preuzimanje Novog Lista – još jednoj inicijativi koju je navodno koordinirao Linić.