OKRŠAJ U KARLOVCU

Liječnici se bore za život jednog od trojice ranjenih Roma

16.07.2012 u 13:56

Bionic
Reading

Za život jednog od trojice karlovačkih Roma ranjenih u današnjoj pucnjavi liječnici se još bore, a dvojica lakše ranjenih puštena su kući, doznaje se u karlovačkoj Općoj bolnici.

Dežurni kirurg Želimir Korać izjavio je za Hinu da je teško ranjeni pacijent u dobi od tridesetak godina u šok-sobi jer ima ozbiljnu ozljedu glave. Vitalne funkcije su mu stabilizirane, a budući da je od ozljede prošlo samo nekoliko sati, još je izgledan oporavak, no moguće je i pogoršanje, rekao je Korač.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car rekao je za Hinu kako je očevid na mjestu sukoba s oružanim napadom, koji se dogodio u 11,50 sati, završio poslijepodne. Još se provode dokazne radnje koje bi trebale odgovoriti na pitanja o svim okolnostima koje se uzrokovale sukob i tko je odgovoran, rekao je Car, dodajući da će o težini posljedica ovisiti i kvalifikacija toga kaznenog djela vezanog uz krvne delikte.

S mjesta sukoba u karlovačkome romskom naselju Orlovcu policija je pred okupljenim predstavnicima medija odvela pet muškaraca s lisičinama na rukama. Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić odbila je reći jesu li svi oni osumnjičenici i za koje kazneno djelo.

Sumještani koji su čuli pucnjavu i prije toga svađu i tučnjavu kažu da je sukob počeo jutros u karlovačkom poduzeću "Cezar" koje se bavi otkupom sekundarnih sirovina, a nastavio se u romskom naselju.

Direktor tvrtke "Cezar" Milan Klemenčić potvrdio je za Hinu da su je jutros na skladištu potukli Romi. Rekao je da su se ljudi tukli lopatama i da su njegovi djelatnici uspjeli razdvojiti i udaljiti sukoboljene Rome. Pucnjave tada nije bilo, a nije mu poznato što se s njima dalje događalo.