'PERSONA NON GRATA' U HRVATSKOJ

Libijskom diplomatu 'košarica' zbog podrške Gadafiju

19.05.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Abdulkarim Naas, otpravnik poslova libijskog veleposlanstva u Zagrebu, postao je persona non grata nakon što je u intervjuu Večernjem listu izrazio nezadovoljstvo zbog podrške koju je hrvatska Vlada dala savezničkim napadima na Libiju te poželio sreću libijskom vođi

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova za nekoliko će ga dana proglasiti 'personom non grata' te će Naas napustiti državu. Libijski otpravnik poslova na to je pak rekao kako će poštovati odluku. 'Otpravnik poslova napravio je veliki diplomatski gaf i prekršio diplomatski kodeks', rekao je Večernjakov izvor te dodaje da se ovim potezom ne prekidaju diplomatski odnosi već odnosi s Gadafijevim režimom.

Novi otpravnik stići će kad se uspostave novi međunarodni odnosi. Hrvatska je, inače, zbog nemira nedavno povukla svog otpravnika poslova i osoblje iz Libije.

'Koliko znam, Moamer el-Gadafi još predstavlja Libiju, a mi smo tu kao predstavnici Libije, njezina naroda i njezina vođe. Ali, kako sam ja ipak samo gost u Hrvatskoj, poštovat ću svaku odluku koju donese hrvatska Vlada. Vjerujte, bit će mi žao napustiti dragu i prijateljsku Hrvatsku, ali što je, tu je', zaključio je Naas.