ZABRANE I LIJEVO I DESNO

Let 3 i Thompson nepoćudni pred lokalne izbore

14.04.2009 u 08:48

Bionic
Reading

Predizborna borba stranaka za estradnjake koji će uveličati njihove skupove pred lokalne izbore ove je godine u znaku 'zabranjenih izvođača'

Nenadano je zabranjen koncert riječkog banda Let 3 koji se u organizaciji nezavisnog kandidata za načelnika općine Tisno Pave Malizije Doka trebao održati 15. svibnja na Rudini dr. Franje Tuđmana u Tisnom na otoku Murteru.

'Razmatrajući zahtjev, Poglavarstvo održavanje koncerta naznačene grupe koja se dosad na različite načine izjasnila svojim antikršćanskim stavovima za naše prilike ocjenjuje kao neprimjereno', piše u njegovoj odluci.

'Svjestan sam rizika od različitih kvalifikacija i optužaba koje mi se mogu natovariti zbog ovakve zabrane, ali spreman sam riskirati. Dok vjernik, katolik i branitelj Thompson zbog navodnog ustaštva ne može u Pulu, a raznorazne Lepe Brene i drugi mogu, neće ni Let 3 u Tisno. Ti se dečki javno deklariraju kao antikršćani i traže ukidanje Katoličke crkve! Ne želimo ih ovdje slušati. Neka taj neovisni kandidat organizira njihov koncert doma ili u nekom drugom privatnom prostoru', rekao je Joso Stegić.


Damir Martinović Mrle, frontmen Leta 3, kaže da imaju rezerviran termin za Tisno 15. svibnja. 'Međutim, nije mi poznato da sviramo za nekog nezavisnog kandidata, to prvi put čujem. Do ovog trenutka još nam nitko nije otkazao spomenuti koncert. Svirali smo mi već dosad i za SDP, nama je svejedno', kazao je Mrle. 'Stalno netko ima nešto protiv Leta 3 i protiv Thompsona. Mi smo zapravo u istim govnima', zaključuje Martinović za Večernji list.