POLICIJA ODMAH REAGIRALA

Lesaru prijetili smrću!

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista i saborski zastupnik Dragutin Lesar prošli je tjedan dobio prijetnju smrću, koju su policija i državno odvjetništvo ozbiljno shvatili

Da mu prijete likvidacijom, Lesar je potvrdio za Hrvatski radio rekavši da ga je o prijetećem pismu, koje je došlo na adresu Sabora, prošli utorak navečer osobno obavijestio predsjednik Sabora Luka Bebić. Dodatno mu je informaciju potvrdio i predsjednik Odbora za unutarnju politiku Ranko Ostojić koji je cijelu dokumentaciju proslijedio DORH-u.

'S obzirom na to da nikakvih drugih informacija i spoznaja nisam imao, zatražio sam kontakt s Ravnateljstvom policije i tog popodneva obavljeni su razgovori s djelatnicima krim-policije. Također sam imao određene kontakte i s Policijskom upravom Međimurske županije. Prema informacijama od kolege Ostojića, državno odvjetništvo prijetnje je ocijenilo kao vrlo ozbiljno kazneno djelo', rekao je Lesar za Hrvatski radio.

'Zaprimili smo prijeteće pismo, podnijeli kaznenu prijavu i pokrenuli istragu', potvrdila je Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ova ureda za odnose s javnošću. Sadržaj pisma nije željela otkriti napomenuvši samo se radi o 'ozbiljnim prijetnjama'.

Na upit pruža li policija čelniku Hrvatskih laburista - Stranke rada zaštitu, također nije željela odgovoriti, objasnivši kako je takav podatak 'službena tajna'.