LABURISTI SE ŠIRE I NA SLAVONIJU

Lesar: Štednja ne može obnoviti gospodarstvo

27.10.2012 u 21:05

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista-stranke rada Dragutin Lesar izjavio je večeras u Vinkovcima da Hrvatska neće i ne može izaći iz gospodarske i financijske krize sve dok ne dođe do porasta investicija u privatnom sektoru i proizvodnji

'U Hrvatskoj su izostale investicije, ne samo državne, odnosno javnih poduzeća, nego i privatne. Bez investicija i ulaganja u privatnom sektoru i proizvodnji nema pomaka na bolje, većih plaća i smanjenja nezaposlenosti', istaknuo je Dragutin Lesar ocijenivši kako samo mjere štednje ne mogu obnoviti gospodarstvo.

Odgovarajući na novinarska pitanja uoči osnivačke skupštine podružnice Hrvatskih laburista za Vukovarsko-srijemsku županiju, Lesar je bankama i investicijskim fondovima zamjerio što 'niti s jednom lipom' nisu podijelili teret krize s građanima i gospodarstvom

Prema njegovim riječima, Hrvatska narodna banka (HNB) nastavila je i pod novim guvernerom provoditi monetarnu politiku koja ne prati napore koje poduzima izvršna vlast.

'Izuzetno mi je žao što o tome nema rasprave u Saboru, jer premijer Milanović naprosto prezire Sabor i ne želi da se u njemu raspravlja o tim temama', izjavio je Lesar.

Dotaknuvši se stanja unutar stranke, kazao je kako večerašnjim osnivačkim skupštinama u Vinkovcima, za Vukovarsko-srijemsku te Dubrovniku, za Dubrovačko-neretvansku županiju, Hrvatski laburisti-stranka rada završava ustrojstvo na terenu te započinje s pripremama za lokalne izbore.