ISPUNJENE NAJCRNJE SLUTNJE

Leš nestalnog ribara nađen u moru kod Šolte

20.03.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Ispunile su se najcrnje slutnje obitelji Kažimira Jovanovića (63) iz Podstrane, koji je prije dva dana nestao gotovo pred kućom u maloj brodici dugoj 2,8 m kojom je krenuo na ribarenje

SPLIT - Tijelo je nađeno ujutro dva-tri metra od obale u uvali Donja Kruščica na Šolti, na sasvim drugoj strani kanala, piše Večernji list.

Kažimirov sin Kruno nije imao iluzija. Čim ga tog jutra nije spazio na moru, pretpostavio je najgore. Bio je ljut na posadu broda Lučke kapetanije Pojišan, koji je, ustvrdio je, na svojoj ruti prema Makarskoj susreo Jovanovića, ali nije mu pomogao.

'Oprostio sam kapetanu Pojišana, neka mu sad Bog oprosti. Ne znam, govore mi da bih ih mogao tužiti. Želio bih samo da se ovo što brže završi', kazao je Kruno Jovanović uoči identifikacije svog oca na splitskoj patologiji.

Izvjesno je, drži, da je to on, jer su ga sa Šolte pitali o očevim tetovažama na nožnim prstima. Na lijevoj je nozi datum odlaska u vojsku, a na desnoj datum skidanja.

Lučka kapetanija u Splitu kategorički je opovrgnula navode Krune Jovanovića o svom propustu, piše Večernjak. Kapetan Matošić kazao je da je Pojišan vraćen na poziciju čim je prijavljen nestanak.