ODJECI IZ BEOGRADA

'Lepu Brenu čuva 2.000 policajaca'

10.06.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Folk pjevačica Lepa Brena zapjevat će u subotu, 13. lipnja u zagrebačkoj Areni pred očekivanih 20.000 ljudi. Tri dana uoči koncerta ne sliježe se prašina oko njezina dolaska u Zagreb, piše srbijanski Blic navodeći da će koncert osiguravati čak dvije tisuće policajaca i zaštitara

Srpski Blic piše, pozivajući se na organizatora koncerta, da će se dvije tisuće pripadnika specijalnih jedinica, MUP Zagreb i unajmljenih zaštitara potruditi da koncert prođe bez nereda.

'U Hrvatskoj se priča da je takvo osiguranje imao samo bivši američki predsjednik George Bush kada je pred kraj mandata posjetio Zagreb', piše Blic.

Osiguranje na najvišoj razini potrebno je i zato što su karte za Brenin koncert rasprodane u rekordnom roku, pa je velika gužva sigurna. No brojne organizacije u Hrvatskoj pozivaju na bojkot koncerta.

Na internetu se mogu naći pozivi na prosvjede, dok se na Facebooku pojavila anti-fan grupa koja broji 30.000 članova, piše Blic.

Razlozi za prosvjede su brojni - od toga što je 13. lipnja veliki katolički praznik Sveti Ante, do toga da neki ne mogu zaboraviti fotografije na kojima Brena pozira u uniformi Vojske Republike Srpske koju je, navodno, prije petnaestak godina obukla za snimanje spota.

Hrvatski MUP navodi da je malen rizik od incidenta većih razmjera, ali da ništa neće prepustiti slučaju.

'Naš dio posla obavit ćemo na najprofesionalniji način. Osiguranje će biti na najvišoj razini, kako dolikuje događaju, ali i specifičnoj situaciji. Naš glavni cilj je da svi budu sigurni', rekao je, kako piše Blic, 'glasnogovornik zagrebačke policije'.

Obitelj Živojinović trenutačno se odmara u Novom Vinodolskom, u hotelu Novi Spa Hotels & Resort, a Brena, koja je već gostovala u nekoliko hrvatskih emisija, kaže da je bojkoti 'ne dotiču'.

Slična situacija bila je i uoči koncerta u sarajevskoj Zetri 30. svibnja. Tada je Brena za Blic rekla da se ne boji nikoga i ničega. 'Jedan jedini put sam se u životu plašila, kad su mi oteli dijete. Tada sam sagorjela i nakon toga drukčije promatram život. Nikoga se ne plašim i svakome otvoreno gledam u lice. Poruka koju prenosim pjesmom je poruka ljubavi. Nikada se nisam bavila politikom, nikome nisam učinila ni pomislila loše iako su meni mnogo toga lošeg učinili. Ali ljudima treba praštati. Zbog samog sebe, da bi mogao ići dalje', izjavila je Brena.

Inače, Brena je u pratnji supruga i sinova prije nekoliko dana bila počasni gost na otvaranju luksuznog dućana Nicolas Concept Store u Novom Vinodolskom. Nakon revijalnog dijela otvaranja, upriličena je i zabava pokraj bazena na kojoj je pjevala Nina Badrić. Sudionici su, međutim, poželjele da i Lepa Brena zapjeva, a ona je pak izrazila želju da svi muškarci skoče u bazen.

'Brena je rekla da će zapjevati samo ako muškarci skoče u bazen. U jednom trenutku svi su muškarci krenuli prema bazenu, neki su čak skakali i u odijelima. U bazen je skočio i Brenin suprug Boba. Tada je zapjevala 'Bato, Bato'', ispričao je za Blic izvor koji je sudjelovao na zabavi.