PROSVJEDI KAO BIZNIS

Lepa Brena: Ne bojim se Splićana

27.08.2009 u 11:33

Bionic
Reading

Iako je srpska folk pjevačica nedavno pjevala u Zagrebu, splitski veterani smatraju da je Split osjetljiviji kada su u pitanju sjećanja na rat, piše srbijanski Press. Lepa Brena kaže da je njezina savjest mirna i da se ne boji prosvjeda

BEOGRAD - Splitski vojni veterani traže zabranu koncerta Lepe Brene koji je najavljen za listopad u splitskoj Spaladium areni. Zajednica udruženja hrvatskih ratnih vojnih invalida od splitskoga gradonačelnika Željka Keruma zahtijeva da se srpskoj pjevačici zabrani nastup.

Iako je Brena nedavno pjevala u Zagrebu, splitski veterani smatraju da je Split osjetljiviji kada su u pitanju sjećanja na rat.

'Očigledno se cijela situacija oko koncerta u Splitu ponavlja kao što je bilo za koncerte u Zagrebu i Bosni. Ja na to neću reagirati, jer prije svega imam čist obraz, dolazim pjevati među ljude koji su poštovatelji moje muzike. Nalazimo se na kraju 2009. godine i početku 2010, pa zar se trebamo baviti takvim stvarima', rekla je Brena za srbijanski Press.

Srpska pjevačica ne želi razmišljati o tome jesu li Splićani ekstremniji od Zagrepčana, koji 'mlakim prosvjedom nisu uspjeli zabraniti njezin nastup', piše Press.

'Kod mene nema straha i ja se ne bojim. Svi ti prosvjedi očigledno se pretvaraju u dobar biznis. Neću komentirati prosvjed ratnih veterana, jer su ti ljudi doživjeli strašne sudbine i znam koliko im je teško. Svoj posao obavit ću krajnje profesionalno, s puno ljubavi i emocija', poručuje Brena, koja će 5. rujna nastupiti u slovenskom Portorožu.