SUSRET S VELEPOSLANIKOM

Leko izrazio interes za povećanjem njemačkih ulaganja u Hrvatsku

10.09.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Veleposlanik Annen je kazao kako su upravo savezne pokrajine odlični partneri za konkretne projekte, a Leko je izrazio interes za povećanjem njemačkih ulaganja u Hrvatsku

'Njemačka je parlamentarna demokracija i parlament u Njemačkoj ima važnu ulogu, te su od važnosti i odnosi s Hrvatskim saborom. Odnosi između dva parlamenta su vrlo razvijeni i puni povjerenja',rekao je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Hans Peter Annen kojeg je primio potpredsjednik Sabora Josip Leko. Obojica su izrazila zadovoljstvo suradnjom između Njemačke i Hrvatske.

Snažnu poveznicu između dvije zemlje čine Hrvati u Njemačkoj kao i njemački turisti koji dolaze u posjet Hrvatskoj, istaknuo je potpredsjednik Sabora Leko. Zahvalivši Njemačkoj na pomoći, koju je Hrvatskoj pružala na putu prema EU, kazao je kako Hrvatska radi na uređenju institucija koje će biti čimbenik odlučivanja kad Hrvatska uđe u EU, pa je na tom području zainteresirana i za njemačka iskustva.

Veleposlanik Annen je kazao kako su upravo savezne pokrajine odlični partneri za konkretne projekte, a Leko je izrazio interes za povećanjem njemačkih ulaganja u Hrvatsku.