SVIJET KOCKICA

LEGO Universe

14.10.2010 u 16:02

Bionic
Reading

Sasvim je očito da je svrha ovog naslova približiti MMO žanr nešto mlađim igračima svojim kolorističkim dizajnom i sigurnom okolinom

Bliži nam se izlazak MMO-a baziranog na danskim kockama nazvanog LEGO Universe koji je nakon gotovo četiri i pol godine konačno zgotovljen. Prema izjavama ljudi iz programerskog tima NetDevil, inicijalna ideja za igru pojavila se još prije gotovo jedanaest godina, tako da je prošlo prilično mnogo vremena prije nego je ideja provedena u djelo. Kreativni direktor igre Ryan Seabury jasno je dao do znanja izjavom da je publika na koju ciljaju školske dobi, i to između osam i dvanaest godina, prvenstveno zbog jednostavnosti same igre i igrinog sučelja koji je izrazito user-friendly s velikim gumbima i widgetima koje je lako koristiti. Iako sustav borbe u igri postoji, on je također izrazito jednostavne mehanike u kojem je vrlo strateških elemenata na koje moramo misliti.

Kada govorimo o MMO žanru općenito, jedan od najvažnijih segmenata je igrin dizajn koji je u LEGO Universu besprijekoran. Mogli bismo reći da je ovaj naslov fina mješavina svega što je programerska kuća NetDevil naučila o izradi MMO naslova i Lega koji se već preko sedamdeset i pet godina bavi izradom igračaka.

Igra ćete započeti kreiranjem vašeg LEGO muškarca ili žene kojima možete unijeti i dašak vaše osobnosti mijenjajući im tijela, frizure ili dijelove lica. Kako je ovaj naslov prvenstveno namijenjen mlađoj publici, jako se pazilo na sadržaj igre, ali i na materijale koji će se dijeliti između samih igrača. Zbog toga je napravljen sistem 'najbolji prijatelj' koji će omogućiti roditeljima da imaju veću kontrolu nad sadržajem koji njihova djeca konzumiraju.

Nakon što ste napravili svog lika, igra će vas krenuti upoznavati s pričom LEGO svemira. Dosad su najpopularnije LEGO igre bile lincencirane, odnosno bazirale su se na poznatim franšizama poput Indiane Jonesa, Batmana, Star Warsa i slično. Ova igra specifična je po tome što se bazira isključivo na vlastitom brandu jer je NetDevil kreirao cijelu mitologiju oko sićušnih plastičnih figurica. U igri će biti četiri različite frakcije, dok će gameplay sadržavati istraživanje igrina svijeta, obavljanje raznih misija i questova te ubiranje plijena i samih LEGO kockica. Jedno od posebnosti ovog naslova je što ćete skupljajući LEGO kockice moći graditi stvari kojima je granica jedino vaša mašta. Povrh svega, vaši prijatelji će također imati privilegiju vidjeti iz prve ruke vaše kreacije i planove budućih ostvarenja.

U igri neće postojati klasični sustav napredovanja lika pomoću iskustvenih bodova, već će sistem biti puno otvoreniji i fleksibilniji kako bi ga i manje zahtjevni korisnici mogli koristiti. LEGO Universe vuče i neke paralele s Little Big Planetom jer, ako ste igrali LBP, onda će vam koncept izgradnje i kreiranja biti relativno poznat. Primjerice, ako napravite dvije patke od LEGO kockica kojima dodijelite set atributa u kojima definirate da će se one raspasti na proste faktore ako dotaknu jedna drugu, vrlo jednostavno možete napraviti kružnu utrku za dva igrača gdje je cilj što prije završiti krug.

Programer imaju plan da u sljedećih pet godina kontinuirano dopunjuju igru raznim novim sadržajem, koja će se implementirati u igru na mjesečnoj bazi. Da zaključimo, LEGO Universe je na odličnom putu da pokupi simpatije mlađe publike, ali i onih nešto starijih koji jednostavno ne mogu odoljeti, a da ne zaigraju igru kada na ekranu ugledaju simpatične likove iz LEGO svijeta. Igra će izaći za osobno računalo, i to krajem listopada ove godine.

LEGO Universe Gameplay


LEGO Universe Gameplay