PRIPREME ZA PLJAČKU

Lažni policajci obilaze automat klubove

16.02.2009 u 15:33

Bionic
Reading

Nakon serije pljački automat klubova koje su se u samo 24 sata uoči proteklog vikenda dogodile u Zagrebu, zaposlenici jednog takvog kluba iz mjesta nadomak metropole dojavili su da ih je prije tog 'crnog niza' obišao lažni tim policajaca koji je zatražio pregled svih prostorija te uređaja za dojavu

Zaposlenici ne žele u medijima iznijeti točnu lokaciju te ime svog kluba plašeći se kako pljačkaša, tako i samog vlasnika kojemu zamjeraju što nije angažirao zaštitarsku službu. Prema riječima vlasnika, dovoljno je to što su smješteni nedaleko od policijske postaje. No, kažu zaposlenici, da je to dovoljno ne bi ih posjetili lažni policajci koji su neometano sve 'pronjuškali' i zabilježili, piše Jutarnji list.

- Bili su nam čudni, no ipak smo im pokazali sve što su tražili jer se nismo usudili suprostaviti im se. Zavirili su u svaki kut, sve su otvarali, pitali tko nas štiti, imamo li dojavni sustav, gledali su kut snimanja kamera. Našu sumnju u njihovu vjerodostojnost potvrdili su pravi policajci koje znamo iz obližnje postaje. Obišli su nas isti dan, nešto kasnije, a kad smo im rekli da su 'njihovi' već bili, iznenadili su se i demantirali takvu mogućnost - kažu zaposlenici.

Kako se vjerojatno radilo o pljačkašima koji su prije akcije sondirali teren, slučajem će se pozabaviti policija koja na raspolaganju ima opis sumnjivaca, te snimke nadzornih kamera. Prema svemu sudeći, budući su se sve zadnje pljačke dogodile u automat klubovima Gogs, pljačkaši su najprije 'snimili' način na koji one rade i opelješili ih bez puno truda, da bi sada na red došli klubovi drugog vlasnika koji pak imaju svoj način rada.

Kako bilo, svima bi im dobro došlo upozorenje da ne dopuštaju bilo kome pregled prostorija bez odgovarajućeg naloga, te propisne identifikacije, a nije zgorega ni obavijestiti najbližu policijsku postaju da je u tijeku 'nadzor'.