KARLOVAC

Lažni dimnjačari preveslali sedmoricu svećenika

Bionic
Reading

Dvojica lažnih dimnjačara, jedan hrvatski, a drugi državljanin BiH, tijekom srpnja i kolovoza prevarili su sedmoricu svećenika, župnike župa na području Karlovca te jedne župe u Ribniku

Policija je utvrdila da su se svećenicima predstavljali kao ovlašteni dimnjačari te su im, iako bez koncesije, pružali dimnjačarske usluge, pregledavali i čistili instalacije grijanja, izdavali stručne nalaze i ateste. Za to su im ukupno naplatili 12.365 kuna.

Alojzija Burju, župnika župe Dubovac, nisu prevarili, a upravo ih je on prijavio policiji.'Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Pet minuta su zagledavali oko instalacija i napisali račun od 1.900 kuna. Da je račun bio 200 ili 300 kuna, prevarili bi i mene, ali ovo je bilo previše. Iako je bila subota, pozvao sam ih da zajedno reklamiramo račun kod ovlaštenih službi u gradu, što ih je zbunilo, čak su se nešto i porječkali. Požurili su prema automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka i otišli. Bog me je nadahnuo da zapamtim broj, pa sam ga odmah dojavio policiji', ispričao je župnik Burja.

Protiv lopova bit će podnesene kaznene prijave zbog kaznenog djela prevare, piše Slobodna Dalmacija.