KRIMINAL U RIJEČKOJ TVRTKI

Lažne konzultante platili 15 milijuna kuna

05.06.2010 u 13:38

Bionic
Reading

Riječki policijski službenici dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom austrijskih državljana starih 48 i 67 godina te dvojicom hrvatskih državljana starih 60 i 56 godina zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti

Sumnja se da su odgovorne osobe trgovačkih društava sa sjedištem u Rijeci od 2001. do 2006. godine na osnovi nepostojećih konzultantskih usluga i radova, a temeljem inozemnih faktura triju trgovačkih društava iz Austrije i jednog austrijskog državljanina, isplatile ukupno 15,4 milijuna kuna.

Na taj su način pribavile protupravnu imovinsku korist za inozemna društva i austrijskog državljanina, a riječkim trgovačkim društvima prouzročile štetu.

Neslužbeno doznajemo da su u te gospodarske malverzacije upleteni Slavko Pilepić, bivši direktor tvrtke Austrograd koja je naslijedila posao Fenixvea oko podzemne garaže u centru Rijeke, zatim njezin sadašnji direktor Karl Heinz Preimess te Austrijanac Dirk Henze i riječki sportski djelatnik Jerko Dika

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je redovnim putem podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.