NEMA BOMBI NA FAKULTETIMA

Lažne dojave upućene s iste govornice

20.02.2009 u 11:48

Bionic
Reading

U roku od desetak minuta, Filozofski i Ekonomski fakultet u Zagrebu primili su dojave o bombama, zbog kojih su prostorije ekspresno ispražnjene. Ispostavilo se da su nepoznati muškarac i žena uputili lažne dojave, koje su stigle s iste telefonske govornice u blizini OTP banke na Kennedyjevom trgu nedaleko od Ekonomskog fakulteta

Uzbunu na Filozofskom fakultetu izazvala je nepoznata ženska osoba koja je u 10.53 nazvala kako bi upozorila da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava. Nekoliko minuta kasnije, u 11.04 muški glas nazvao je Ekonomski fakultet i dojavio o postavljenoj bombi. Policija je ekspresno evakuirala studente i zaposlenike obiju zagrada fakulteta.

Oko 13 sati pripadnici protueksplozijskog odjela utvrdili su da na fakultetima nema nikakvih eksplozivnih naprava.

Zbog dojave o postavljenoj bombi, na Filozofskom fakultetu propala je promocija diplomiranih studenata. Prethodno otkazani ispitni rokovi nakon što je opasnost otklonjena ipak će se održati u popodnevnim satima. Mnogi su bili razočarani zbog novonastale situacije, posebno diplomirani studenti kojima je na promociju došla rodbina iz daljih krajeva.

Prodekanica za poslovanje Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Vesna Mildner demantirala je informaciju da studenti s posebnim potrebama nisu bili na vrijeme obaviješteni o evakuaciji.

'Činjenica je sljedeća: kad je donesena odluka o evakuaciji, i ti su studenti bili evakuirani, dapače uz pomoć studenata koji im i inače pomažu u posebnoj njima namijenjenoj radnoj sobi. Osobno sam se u to uvjerila jer je soba bila prazna i zaključana čak i puno prije nego su ostali studenti i djelatnici napustili zgradu Fakulteta', objasnila je prof. dr. sc. Vesna Mildner