EVAKUIRANI KLIJENTI I DJELATNICI

Lažna dojava o bombi u porečkoj RBA

09.01.2012 u 15:18

Bionic
Reading

Obavijest o postavljenoj eksplozivnoj napravi dignula je jutros na noge porečku policiju i djelatnike poslovnice Raiffeisen bank Austria

'Nepoznata osoba nazvala je oko 8.45 sati djelatnike banke koji su smjesta obavijestili policiju. Kolege su izašle na teren, no utvrđeno je da je dojava bila lažna', doznajemo od glasnogovornika PU istarske Valtera Opašića.

Djelatnici protueksplozivne zaštite pomno su pregledali prostore porečke Raiffeisen banke, a u pronalaženju eventualnog eksplozivnog sredstva pomagao im je za tu svrhu obučen pas tragač. No, srećom, ispostavilo se da se radi o lažnoj dojavi pa su se djelatnici banke ubrzo vratili uobičajenom poslovanju.

'Jutros je zaprimljena anonimna telefonska dojava o podmetnutnoj eksplozivnoj napravi u poslovnici Poreč, Karla Huguesa 4. Osoblje poslovnice odmah je primijenilo proceduru predviđenu za izvanredne situacije te su klijenti i osoblje mirno evakuirani. Vrlo brzo nakon dojave policija je izašla na teren i započela s obavljanjem protueksplozivnog pregleda', navodi se u priopćenju Odjela za odnose s javnošću RBA, koje potpisuje Stanka Bajo.

Kako potvrđuje Bajo, tijekom policijskog očevida utvrđeno je da u poslovnici nema podmetnute eksplozivne naprave te je rad s klijentima nastavljen nakon 11.30 prema redovnom radnom vremenu.