HDZ:

Laž je da je predsjednica bilo koga protjerala iz stranačkih prostorija

12.02.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Zabrana je posljedica odluke koju je donijelo Nacionalno vijeće HDZ-a koje čine Predsjedništvo HDZ-a, predsjednici županijskih odbora HDZ-a i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba

Laž je da je bilo kome od zasad potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika HDZ-a bilo što zabranjeno, a manipulacija je i eklatantna laž da je predsjednica HDZ-a bilo koga 'protjerala' iz stranačkih prostorija, kao što je jučer u Dnevniku HTV-a izjavio jedan od potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika HDZ-a, dr. Milan Kujundžić, stoji u priopćenju upućenom za javnost s adrese tajništva HDZ-a.

U priopćenju koje je medijima proslijedila Sunčana Glavak, HDZ-ova glasnogovornica, podsjeća se da je zabrana posljedica odluke koju je donijelo Nacionalno vijeće HDZ-a koje čine Predsjedništvo HDZ-a, predsjednici županijskih odbora HDZ-a i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba te tri do pet predstavnika koordinacija HDZ-a iz inozemstva.

Odluku o korištenju stranačkih prostorija i službenom početku promidžbe za kandidate za vodeća mjesta u HDZ-u donijelo je većinom glasova Nacionalno vijeće, i to 30 za i 3 protiv na sjednici održanoj 1. veljače 2012. godine, prihvaćajući Propisnik o postupku kandidiranja i izbora na XV. Općem saboru HDZ-a, s čime je i javnost odmah po završetku sjednice i upoznata, ističe se u priopćenju.